Com que és públic, és deficitari. O com que és deficitari, és públic?

El govern espanyol es vol vendre al sector privat el sistema de loteries. De moment, el 30% surt a borsa.

Ja fa al menys dos anys que es rumorejava. La vicepresidenta diu que és per “millorar l’eficiència i no per reduir el dèficit”.

“No és per reduir el dèficit”? Quina mentida! La veritat és que estan trencant la darrera guardiola amb els estalvis de tota la vida per pagar el lloguer del pis o per poder menjar calent aquesta nit. Estem descapitalitzant l’estat i ho pagarem molt car d’aquí a uns anys.

Més eficiència? El sistema de loteries estava donant a l’estat uns 3.000 milions d’euros a l’any. Si l’estat s’ha pogut convèncer que el sector privat ho pot fer més eficientment, serà que els han explicat quina és la recepta per fer-ho, no? Llavors, perquè l’estat no aplica aquesta recepta? Que podria aplicar amb encara més eficiència, donat que no haurà de repartir beneficis entre els accionistes.

En fi, una altra enganyifa. I un altre cas d’un sector públic amb beneficis que se’n va al sector privat.

Una mica de raó té qui diu “tot el que és públic és deficitari”. Però no té raó si vol dir queser públic és la causa de ser deficitari.

Més aviat és a l’inrevès: ser deficitari és la causa, i ser públic és l’efecte: Si és deficitari, s’ha salvat de ser venut al sector privat i segueix sent públic. Tot el que public que produia beneficis (iberia, renfe, loteries, tantes altres coses) ha deixat de ser públic! No us deixeu enganyar pels que fan servir “si és públic, és deficitari” per justificar les privatitzacions!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat, Democràcia real ja!, No anem bé. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Com que és públic, és deficitari. O com que és deficitari, és públic?

  1. Tomàs ha dit:

    A Espanya ja li queda poca cosa per privatitzar. En els darrers 20 anys moltes “perles” han passat al sector privat i de vegades per uns preus irrisoris.

    Amb el tema de les Loteries la veritat és que no sé si és un tema “conceptual” i polític o es veuen forçat per recaptar diners de cara a complir amb el que la Merkel els ha manat al respecte del dèficit a final d’any.

    Ara, aviat, veurem, com Portugal i Gràcia s’hauran de vendre tot el que tinguin al sector privat. Ja hi deuen haver empreses europees fent cua per comprar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s